събрани

Новият брой на Amica и най-вече интервюто с Ума Търман. Любима част – “Родителите са от определящо значение, книгите и атмосферата в дома, хармонията или липсата на такава се попиват от децата. Бележат живота им по-нататък. Затова внимавам как възпитавам трите си деца, какви емоции им създавам. Уча ги да не се привързват към хора, вещи, защото свободата е в изборите и действията. Страхът ни убива. Прави ни малки и зависими. Важно е как се отнасяме към другите, взаимното уважение е в основата на всичко. Най-големият ми урок е, че се научих да си тръгвам от една връзка без угризения. […] Вече си позволявам да бъда разочарована, но не и наранена.”

Stuck in Love – чуден филм за любовта, юношеството, думите, страховете, грешките, прошката. Всички разказани през историите на едно (щастливо?) семейство.

Това видео , но без да забравяме, че е нужна работа и в двете посоки- и на даване, и на искане. Напомни ми за една конференция, в която питаха CEO-то на голяма и успешна компания дали мъжете там получават повече от жените. Отговорът беше „Да.“, а обяснението кратко и ясно – защото си искат повече от самото начало. Lean In на Шерил Сандбърг е много подходяща по темата.

И това, защото е едновременно много красиво и още толкова тъжно.

Кибрит – усещането е все едно си правиш подарък и нямаш идея какво ще откриеш вътре :)

Тортите на Rawlly, скаридите в Marlin, всичко в Hamachi.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s