влюбвам се, когато

547881_10152243703048866_610532101_n

Когато се обърна назад всичките ми влюбвания си приличат единствено по усещането за „аз-те-виждам/ чувам/ желая“. По малките жестове и показването на грижа. По ясното заявяване на „пука ми за теб“ с цялата отговорност, която носи.

***

Влюбвам се, когато идва пръв за среща. Когато не прави закъснение от 10 минути на въпрос. Когато ме пита за моето любимо място, а той тайно хапва на крак преди срещата, защото не обича суши. Когато ми носи от любимия френски кроасан с масло в 7 вечерта- „за утре сутрин, да ти започне деня с нещо, което обичаш“.

Влюбвам се, когато ме чува. Когато му разказвам деня си и знам, че в този миг няма друго, по-важно от мен. Когато попива всяка дума и „как си?“ не е въпрос, зададен между другото, а е желание за близост.

Влюбвам се, когато показва нежност. Целувка по челото. Силна прегръдка. Хваната ръка. Когато спим заедно на единично легло, защото неудобството е по-малко от нуждата да бъдем близо един до друг.

Влюбвам се, когато (не) ме вижда. Когато сме заедно навън в голяма компания, но погледът му е по мен. Когато ми изпраща съобщение за добро утро/ лека нощ/ мисля те/ липсвам те.

Влюбвам се, когато показва грижа. Закуска в леглото след натоварена седмица. Когато ми помага у дома или в работата. Предлага да измие чиниите. Взима най-тежките торби след пазар. Когато се интересува от семейството и приятелите ми.

Влюбвам се още, когато се събужда пръв, за да разходи кучето. С прости думички ми обяснява закони от физиката и математиката. Се обажда с „ела-с-мен“. Знае отговорите на всички въпроси. Няма любима страна на леглото, защото аз ги сменям често.

Влюбвам се, когато ми вярва. Когато в погледа му чета щастие и желание да вървим заедно. Когато виждам бъдеще. Влюбвам се в усещането за заедност.

***

Преди време приятел ми сподели, че няма такова нещо като „влюбвам се“. Има уча-се-да-обичам. Отначало не го разбрах, но сега знам, че е прав. Силното привличане и влюбването си приличат, но не трябва да се бъркат. Влюбването е процес, който се случва, когато си позволим близост. И е поредица от хубавини, които придават смисъл на дните ни, а с тях и на живота.

***

Влюбвам се, когато усетя пеперуди…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s