… избрано.

Повече от година не съм споделяла любимите си материали от може би най-любимия ми проект, за който, обаче, почти нямам време.

Започвам с едно страхотно видео, което може и да сте гледали вече- Let`s raise kids to be entrepreneurs! На фокус е предприемачеството и колко важно е да развиваме предприемачески дух у децата вместо да ги караме всичките да стават лекари, адвокати и счетоводители…

Продължавам с любимия Sir Ken Robinson и Bring on the learning revolution. Това, с което съм запомнила видеото е- „Education doesn`t need evolution. It needs revolution!“

Срещнахме ви и с едно страхотно момиче, което ни каза “Светът е пред вас и ви очаква, не ограничавайте сами възможностите си!” Мартин пък ни посъветва „Бъдете активни, борбени и винаги правете първата крачка!”

Симеон ни разказа за University of Sheffield (UK) , а Пламена за Nottingham Trent University (отново Англия) и Joint Master Degree in European Business and Finance, съвместно с УНСС. Ивайло пък ни похвали University of Glasgow, в който, според неговите думи, „не си факултетен номер, а човек, заради когото всичко това съществува!”

От рубриката за най-амбициозните ви предлагам Какво трябва да знаете при кандидатстване за стипендия? и Какво прави един стажант успешен? И двете статии са по материали на Клуба на студентите към ИПИ. Специално благодарим на Светла, която се съгласи да ги публикуваме при нас.

Може да погледнете още и Съвети за успешна работа в група от книгата на проф. Ранди Пауш “Последната лекция”.

Поговорихме си малко и за кариерното ориентиране (за него повече след време) и препоръчахме 14 урока за кариерата. Покрай съветите ни за тайната на продажбите, които сведохме до три, подарихме и една книга- „Наука за влиянието“ от Кевин Хоган.

Завършвам с откъс от интервю, поместено на страниците на Diploma.bg за проекта Re:Thinking Education, за образованието, ползите от международния опит и обмен, успеха. За него съм писала и тук, но напомням. Това, което си струва да запомните от него е, че „успелият човек е човек, който живее в хармония със себе си и света. Щастлив човек.“ Или поне така е според мен :)

За Re:Thinking Education може да се абонирате тук.
Страничката на сайта във фейсбук се обновява по-често в сравнение със сайта.

Дано информацията ви е полезна :) Успех!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s