Опити и/или мечти (за бягство)

В събота започвам уроците за iBT, а по-нататък живот и здраве и за GMAT.
След снощните новини, които не бяха кой знае колко по-различни от когато и да е, още по-силно ме обзе желание да уча/работя/живея навън.

Карах курс за TOEFL още лятото 10 срещу 11 клас, но после реших, че все още не съм готова да живея сама извън България и че никъде не бих си прекарала по-хубави студентски години от тук. Сега е друго.

Вече не осъждам никого, който е избрал САЩ/ Испания/ Италия/ Германия/ Полша/ Англия/ Канада…. Където и да е.
Не наричам никого предател или анти-патриот.

Нямам и 73 години на разполoжение. Прогноза, която доскоро ме плашеше с песимизма си, а сега си мисля, че и липсва поне една единица отпред.

Може и да не успея, но поне ще опитам. От уважение към себе си. Колкото и абсурдно да звучи.

***
„А майка ти как реагира?“
„Радва се.“

11 мнения за “Опити и/или мечти (за бягство)

 1. Не звучи абсурдно, но тъжно..а и някакси не си представям живота си без теб някъде наоколо…:)
  Но уверена ли си, че навън ще ти е по-лесно, отколкото тук ?!

 2. Не съм. Най-вероятно ще е дори по-трудно, но въпросът е принципен. Смятам, че поне 5-10-15 години ще ми се отразят добре. Човек никога не може да е сигурен в успеха на каквото и да е, но винаги може да опита.

 3. Доста е разочароващо и обезпокояващо да видя още някой, способен да промени нещо, да решава, че иска да си ходи.

 4. на мен ми е интересно да разбера кога го реши или поне от кога се върти в главата ти – преди да се прибереш в Бг или след това?

 5. Хей, ти като, че ли се дърпаш? Не, че няма за какво да се дърпаш, риска е неимуверен, защото просто не би могла да знаеш с какво ще се сблъскваш, за сметка на подкрепата, за която знаеш че ще е далеч. Но става въпрос за себеизграждане, а четейки блога ти стигам до извода, че имаш дисциплината, нужния хъс, ужасно любопитна си за знания О:) и обичаш живота и особено любимите неща, които го правят красив, част от които ще го променят, когато се отдалечиш от тях, разбира се, аз май си отговорих сам, ужасно нещо… :)))
  Но опита не би те лишил от нищо, не мислиш ли ?

  Успех с начинанията! :)

 6. @niki : С такава сила след като се върнах :) Шегата настрана, винаги съм искала да уча навън, но сега вече искам и да поживея и работя там. Поне за малко. И самото желание е по-избистрено, ако мога така да се изразя. От друга страна се радвам, че досега съм учила в Бг, защото така оценявам другото още повече.

  @GrooveRider: Благодаря за хубавите думи :) Именно от любов към живота искам :)) Колкото до опита, аз съм на същото мнение. Понякога се получава, друг път, но нищо не пречи да пробваш. Има една мисъл „какво би направил ако знаеше, че е невъзможно да се провалиш?“. Зарежда със сили ;-)

 7. За жалост условията не могат да предложат друго. Всеки се дърпа нанякъде, където смята, че ще се чувства добре. А домът е там, където ти решиш. TOEFL, SAT, Cambridge… Успех! Пък дано се засичаме в по-европейска обстановка занапред.

 8. Здравей Мария! Поздравявам те за твоето решение! Желая ти най-искрено много бъдещи успехи!

  П.П. Всъщност и аз мисля да направя същото като теб :)

 9. Успех и от мен в идеята ти! След една година в такъв уни, където ти беше е напълно разбираемо това, което ти се върти в главата. А мислиш да прекъсваш или след завършване?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s