Размечтаване :)

Току що се върнах от варшавския офис на Deloitte. Споменавала съм, че имаме лекции с тях и курса завършва с презентация пред 4 консултанта. Нашата тема бе единствената, която не бе за анализ на някоя индустрия, а какво трябва да направи Полша, за да стане Европейското по футбол 2012 така-както-трябва :) ( отговорът засега е „Много!“ :)) За европейското друг път, както и за това как точно протече курса (някоя бг компания може да реши да последва примера…:)), който официално завършва следващата седмица.

Но сградата, офисите, атмосферата, хората, които влизаха и излизаха…

Била съм в офис на P&G. И там е хубаво, и цветно, и усмихнато, но тук беше някак друго…

Знам, че това е лъскавата част. Знам, че консултантите свършват 40-часовата си работна седмица в сряда следобед :), но…няма как да не ти се прииска да си част от тази среда! / Във връзка с работата като консултант една приятелка от Германия ми разказа как са имали презентация от много известна и престижна консултанска компания и им казали така :“при нас всеки, който започне да работи, иска да напусне след 2 години. Тогава ние предлагаме по-голяма заплата и човекът остава. След 2 години пак се стига до желанието за напускане, ние пак предлагаме по-голяма заплата и така до безкрай. „/

Със София останахме да пием по чаша кафе до входа на сградата и само наблюдавахме мълчаливо и размечтано. Близо до общежитието, коментарът и беше: „Все едно бяхме в друг свят, в друг град.“ Всички изглеждаха така перфектно!

*Мислих си, че няма как да влезеш в тази сграда и да не ти хареса, но ето- за моята съквартирантка атмосферата била твърде сериозна, хората неусмихнтати и не може да си представи да работи 10 часа едно и също. *

П.П. Отивам да преговарям за утрешния си изпит. В България сме се оплаквали как може да имаме 5 изпита за 20 дни, а днес имах един сутринта, презентацията следобеда (със статут на изпит) и утре пак. Една германка вчера ми каза, че в нейното бизнес училище имат по 12 изпита за 5 дни. Повече никой да не се е оплакал :)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s