(sms) пожелания

Обичам поводите. Независимо р. д./ и. д., Коледа, Н. Г., 8 март, първи юни… Списъкът е дълъг. (за моя и ваша радост, може би :) ) Не само заради настроението, празнуването, подаръците. Обичам ги най-вече заради потока положителна енергия, който предизвикват :) И всичките от хубави по-хубави пожелания, които те карат да се усмихваш, да се смееш или направо да плачеш от радост.

Днес много ми хареса последният пост на Тишо. За sms-те… Засилих се да отговоря и сигурно скоро ще го направя, но докато набързо си преглеждах изходящата кутия sms-и усетих толкова много разлики… В тези същите пожелания към повече или по-малко същите хора.

Преди все пожелавах любов, още любов, повече любов. Разбира се не така заклиширано както звучи, но пък идеята бе същата. Сега пожелавам повече Щастие (с любимото ми от край време допълнение- „в каквото то се състои за теб“, защото това, което привлича едни, може да отблъсква други и обратното), а след него идва ред на Здравето ( и пак любима мисъл – „може да не е всичко, но всичко без него е нищо“). Останалото може да присъства, може и не. (то тъй или иначе се подразбира :) )*Усмивки, емоции, спомени,приятели,мечти.* Знаете, всички онези хубави неща, за които си заслужава да Сме. /същите, които се препокриват в различните (sms) пожелания, но това само още веднъж доказва важността им/. Любовта, обаче, съм започнала да споменавам в съвсем различен контекст…

Пожелавам любов към живота.
Пожелавам повече любов за раздаване, отколкото за получаване.
Пожелавам да бъдат готови, когато я срещнат. Подчертавам- не само да я срещнат, а да бъдат и готови за нея. Това е много много важно! Аз няма да престана да вярвам в Любовта (това вече го осъзнах :) , но доуточнявам тук: любовта между той-и-тя и останалите варианти ), защото сме на този свят благодарение на нея и това означава много. Вярвам и, че всеки я среща или ще я срещне или … вече я е срещал. Това, което е по-важно не е да я срещнем, а да я разпознаем.

Пожелавам им никога да не се чувстват самотни, но не добавям наличието на Тя/Той до тях (онези същите с главните букви, да) . Ако имаш прекрасни приятели, ако си доволен от живота си, ако по някакъв начин имаш и детенце (твое или осиновено), ако помагаш на разни други хора в живота ти, макар и без този Другия до теб (а с него/нея и Голямата Любов) , това май трябва също да е достатъчно да се чувстваш добре, нали? Да се чувстваш щастлив/а.

П.П. Това искам и на мен да ми пожелават. Не само хубави сами по себе си неща. Искам и да съм готова за тях, защото ако си имал нещо прекрасно и си го изпуснал, на шега или преднамерено, не си го оценил и си го загубил, това сигурно боли повече…

One thought on “(sms) пожелания

  1. „Пожелавам да бъдат готови, когато я срещнат.“ Винаги съм си го мислил. Преразказваш с много думи, а всички пътища водят към Рим, но нито една от твоите думи не е излишна. Така ми се струва на мен.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s