Кошчета за боклук в метрото

Както всяка събота сутрин и тази започна с новия брой на Light :) След променения му вид една от рубриките, която никога не пропускам е тази с историите Виктория Оризарска. Новата е за Сингапур. Към края се споменава, че в метрото няма кошчета за боклук.

Във Варшава също няма. И също е много много чисто. Не знам дали като в Сингапур или като в трета градска болница в София, но наистина е супер чисто. Факт. Доста неудобно също, ако все пак ти се прииска да изхвърлиш нещо. Още в началото на престоя си тук попитахме някои поляци защо това е така. Любопитство, знаете как е :) Да си призная, когато чух отговорът за първи път, ми звучеше някак странно…. „Смята се, че ако няма кошчета за боклук, метрото ще бъде по-чисто, защото всеки е виждал препълнени кошчета с картинката и миризмата около тях.“ Нещо като „няма кошче, няма проблем“ :)

Малко след като поразсъждавахме на глас „за“ и „против“ , стигнахме до заключението, че всъщност обяснението е доста логично, още повече, че определено действа :)

Ние в Бургас си нямаме метро, но пък софиянци, ако не сте доволни от чистотата на вашето, предложете да махнат кошчетата за боклук…

One thought on “Кошчета за боклук в метрото

  1. Хм, не знам дали у нас това би имало въобще някакъв ефект.
    В националните паркове няма кошчета, с идеята, че всеки каквото си е донесъл трябва да си го отнесе в раницата. Уви, това не пречи на много хора да изхвърлят където каквото им попадне.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s