Бързай бавно

Кошчета за боклук в метрото

Posted in day by day by Мария Василева on 23 февруари 2008

Както всяка събота сутрин и тази започна с новия брой на Light :) След променения му вид една от рубриките, която никога не пропускам е тази с историите Виктория Оризарска. Новата е за Сингапур. Към края се споменава, че в метрото няма кошчета за боклук.

Във Варшава също няма. И също е много много чисто. Не знам дали като в Сингапур или като в трета градска болница в София, но наистина е супер чисто. Факт. Доста неудобно също, ако все пак ти се прииска да изхвърлиш нещо. Още в началото на престоя си тук попитахме някои поляци защо това е така. Любопитство, знаете как е :) Да си призная, когато чух отговорът за първи път, ми звучеше някак странно…. „Смята се, че ако няма кошчета за боклук, метрото ще бъде по-чисто, защото всеки е виждал препълнени кошчета с картинката и миризмата около тях.“ Нещо като „няма кошче, няма проблем“ :)

Малко след като поразсъждавахме на глас „за“ и „против“ , стигнахме до заключението, че всъщност обяснението е доста логично, още повече, че определено действа :)

Ние в Бургас си нямаме метро, но пък софиянци, ако не сте доволни от чистотата на вашето, предложете да махнат кошчетата за боклук…

Един коментар

Subscribe to comments with RSS.

  1. waterfairy said, on 26 февруари 2008 at 17:38

    Хм, не знам дали у нас това би имало въобще някакъв ефект.
    В националните паркове няма кошчета, с идеята, че всеки каквото си е донесъл трябва да си го отнесе в раницата. Уви, това не пречи на много хора да изхвърлят където каквото им попадне.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: