За домашните любимци и връзките : )

Докато си пиша една от четирите курсовите работи (не, не се оплаквам ;-) ) от време на време слушах “Али Макбийл” по Fox life… Не знам точно кой епизод даваха, но завърши така:

“Имам приятел, който не иска да си купи куче, защото когато умре ще му бъде много тъжно. Може би същото е с връзките”.

По мое мнение доста хора са съгласни с подобно твърдение… Звучи логично, някак си, да не искаш да страдаш… (особено, когато имаш право на избор) Съгласна съм. Въпреки това, обаче, имам куче. Даже две. И преди също съм имала. И само между другото, в бъдеще също искам да си имам… :) Раздялата не е лесна, но като сложиш на кантара и хубавите спомени, определено последните натежават.

Що се отнася до връзките в днешно време и започването им, ето някои моите наблюдения :
1) започват се с намерението, че ще свършат скоро, или
2) ако замисления период е по-дълъг, то се набляга на презумпцията, че няма да е нещо сериозно и “навлизането в дълбоките води” се отбягва до последно…

*Заб. : не искам да кажа, че при всички е така, но, признайте, често се среща…

Защо ли? Поради същата причина с домашните любимци. На около е пълно с двойки, които се разделят след 1 седмица, 1 месец, 1, 5, 10, 30 години и нагоре дори…Нормално, започваме да вярваме, че всяка връзка си има край и че вечна любов няма. И ако сме свидетели на някои болезнени и сърцераздирателни раздели, то решението е в 1) и 2).
Сега някои ще попита кому са нужни връзките тип от-днес-до-като-смъртта-ни-раздели, но пък ако намесим романтиката, това е съвършенната форма на връзка между един мъж и една жена… Поне в приказките така я представят. (не съм чувала за прин или принцеса на втори брак ;-) ) Мисля си, че това с негативните нагласи към връзките (относно продължителността и сериозността на отношенията) действа и като затворен кръг. Т.е. Тя и Той се срещат. Тя си мисли, че всичко ще е за кратко и ще свърши, защото в 21 век е така. Той си мисли същото (тук е малко по-сложно: на него дори му харесва подобен сценарий ;-) ). Е, нормално би било в 99% от случаите да се разделят. Опита се натрупва и всяка следваща връзка предварително се обрича на край. И така до безкрайност. Тъй като, обаче, сме създадени да сме с Другите и да имаме нужда от някаква близост (свободна интерпретация), не можем да се откажем напълно от връзките ( а с или без домашен любимец може да оцелеем), то…се връщаме на 1) и 2). Не знам дали стана много ясно, но в момента по-добре не мога…

Сега се завръщам към курсовата, но беше приятна почивка : )

2 мнения за “За домашните любимци и връзките : )

  1. Я, не се отплесвай! :-D
    Домашни любимци-връзки, що за аналогия?!

    А, да, типичната Ally-style ;-P

  2. Не съм виновна аз…Винса е :) 3 дена подред сънувам войната в Ирак, Жоро дори каза, че мога да ги съдя за морални щети ;-)
    Шегувкам се, естествено, ама…стоенето до късно си оказва влияние

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s