ISFiT 2007, Трондхайм, Норвегия, I част

Не знам защо, но все отлагах този момент…Момента, в който ще се похваля, че ще прекарам 12 дена в Норвегия. Да, но пък чрез “похвалването” :) ще направя ISFiT по-популярен и през 2009, когато ще бъде следващият някои от вас може да реши да кандидатсва…
Накратко за това как аз научих…Мисля, че беше още юни, по време на сесията, приятел ми показа постера… Записах си крайният срок за кандидатстване (30ти септември миналата година) и дотам. Все се канех да си пратя application-a, но все уж не бях в настроение. Необходими са лични данни плюс защо искаш да участваш, с какво би допринесъл за фестивала (и той с какво ще допринесе на теб), в кой workshop искаш да участваш и защо…На 24ти септември рано сутринта трябваше да заминавам за Варна, но нещо ми щъкна и в 5 сутринта в полу заспало състояние реших да опитам. Месец по-късно имах отговор, че съм одобрена. Бяха получили 3700 молби от 144 държави, като са избрали 450 човека. Доста време мина от тогава, но… ето, че в четвъртък заминавам :)

Малко повече за фестивала: ISFiT 2007 е най-големият тематичен студентски фестивал в света. Провежда се в Трондхайм, Норвегия, всяка втора година от 1990 насам. (Ти си поемаш транспорта, те осигуряват настаняване в семейства.)Темите на фестивала са се променяли през годините, но винаги са на политическа или социална тематика която има международно значиние.През 10те дни на фестивала 450 студенти от целия свят са поканени да участват и се събират в Трондхайм. Целта на ISFiT 2007 е да е място където да се дискутира върху темата на семинара, да се родят нови идеи, да се разшрява кръгозара на участниците и всички те да споделят културният опит на народностите си. Основната програма за участниците е работа в работни групи. Тази година те са 16 и отразяват по различен начин главтата тема – Глобални граници. (Аз кандидатствах и бях одобрена за бариери в общуването… по принцип имаш право да кандидатстваш за 2 workshop-a, подредени според желанията ти)
Световно-известни личности, които са говорили на фестивала са Далай Лама, Притежателят на нобелова награда за мир Д-р Хосе Рамос-Хорта, Михайл Горбачов, Бил Клинтън и др.
Това беше съвсем накратичко… Повече на страницата на фестивала: isfit.org .

Доста съм развълнувана…дали ще ми стигнат знанията по английски, дали ще издържа на студа, какво е да летиш със самолет и така… Надявам се всичко да бъде ОК :)

Втората част като се върна, а дотогава най-вероятно блога ще е в почивка ;-)

4 thoughts on “ISFiT 2007, Трондхайм, Норвегия, I част

  1. Повече се притеснявам за студа, отколкото за знанията ти по английски език :-P

    Успех! И да се върнеш с много спомени и добри впечатления за споделяне! Поздрави и на приятеля ;-)

  2. Имахме писма да сме подготвени да бъдем с по 3 блузи и жилетки една върху друга…

    10х :) Надявам се да е мнннноооого хубаво… /поздравите ще ги предам ;-) /

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s